20 години по-късно: Катерицата Скрат получи жълъда(Видео)

  14 Април 2022, 10:10     837     0   
     


Едва ли има много хора, които не са гледали филмите за „Ледена епоха“ и не знаят кой е Скрат – съблезъбата катерица, чиято единствена цел бе да преследва така желания жълъд.

20 години след първата среща на публиката със Скрат, гризачът не само успя да се добере до жълъда, ами дори и да го изяде. Това се случви в прощално видео, публикувано от легендарното студио за анимации „Blue Sky Studio”, създало филмите за Ледена епоха.

„През последните дни на Blue Sky Studio, малък екип от артисти се събра, за да създаде една нова сцена. Тази сцена е сбогом, изпращане по нашия си начин“

За жалост студиото, което бе сред световните лидери в анимацията през последните 30 години и е създало легендарни поредици като Ледена Епоха и Рио, бе силно ударено от пандемията, а закриването му беше обявено още преди една година.

„Правейки филмите се забавлявахме повече, отколкото трябва да е позволено. Надяваме се тази забава да се усеща и сред зрителите. Благодарим ви от дъното на нашите „Блу Скай“ сърца, че бяхме с нас през годините“ споделиха от „Blue Sky Studio” преди година, когато стана ясно, че студиото ще преустанови дейността си.

Добрата новина е, че незавършеният проект на студиото за компютърни анимации, „Нимона“, е бил закупен от Нетфликс и се очаква премиерата му да е през следващата година.