Авиокомпанията Qantas ще превозва само хора, които са ваксинирани срещу Ковид

  24 Ноември 2020, 00:22     4274     0   
     


Най-голямата австралийска авиокомпания „Qantas“ няма да пуска на борда хора, които не са ваксинирани срещу Ковид. Това съобщи в понеделник генералният директор на компанията, Алън Джойс.

В момента работим върху новите ни правила, които ще влязат в сила след като ваксината се разпространи масово. Според тях всички пасажери на международните ни полети, ще трябва да представят документ за ваксинация преди пътуването им. Все още не сме решили дали ще приемем подобни мерки за вътрешните полети“ сподели в предаването „Актуална афера“ Джойс.

Според него темата в момента активно се дискутира в бранша, а „Qantas“ няма да е единствената авиокомпания, която ще изисква документ за имунизация.

„От разговорите ми с колеги от целия свят, смятам, че това ще е масова практика в бранша“ добави директорът на „Qantas“.

Очакванията му са, че нормализиране на авиотранспорта може да се очаква чак в края на 2021г., ако дотогава има ефективма ваксина.

„За жалост, поради високите нива на заболеваемост в Европа и Америка, няма да можем да възстановим редовните си полети до тези дестинации, докато ваксината не се разпространи масово, което най-вероятно ще стане в края на другата година“ смята директорът на третата най-стара авиокомпания в света.