Бракониери нападнаха горски служители в Мъглиж

  10 Февруари 2021, 18:15     1325     0   
     


Бракониери са нападнали служители на горското стопанство в Мъглиж. Единият от тях е с разкъсано ухо и контузни рани на лицето. Повреден е и джипът на горските.

Инцидентът е станал след като горските служители спрели за проверка каруца с нарязани дърва, които се оказали незаконно отсечени, а каруцата е трябвало да бъде конфискувана заради липса на документа.

За проверката се разчуло и на помощ на бракониера се притекли жители на старозагорското село Зимница. В един момент се събрали над 30 човека и нападнали служителите.

Единият горски служител е бил ударен с тояга в областта на лицето през прозореца на колата, докато той се е опитвал да го затвори. Той е с разкъсано ухо и рани по лицето. 35-годишният нападател се опитал да изпочупи и служебният автомобил на горските.

Двама души са задържани за 24 часа – бракониерът и нападателя.

„Пристигнаха коли с хора от ромски произход, който ни нападнаха. Започнаха да се държат вулгарно. Искаха да се отърват от нас. Бяха над 20 души", разказа един от потърпевшите.

От окръжната прокуратура в Стара Загора заявиха, че ще иска най-тежката мярка за неотклонение за 35-годишния нападател - задържане под стража.

Местните горски служители коментираха, че подобни инциденти са ежедневие. Те настояват за увеличаване на техните правомощия и възможността да правят арести на бракониери.