Бургаско семейство отгледа бебета полярни вълци

  21 Септември 2020, 14:57     6526     0   
     


Бургаско семейство отгледа осиротели бебета полярни вълци.

Двете малки, Марая и Аманда, останали без майка само седмица след раждането им.

Тогава един от гледачите и семейството му решават да помогнат на двете осиротели вълчета, като ги взимат вкъщи за да полагат нужните им 24 часови грижи.

Кръстьо, Венета и Ели полагат всички необходими усилия за бебета, които в началото е трябвало да се хранят през два часа.

„Ние намерихме най-подходящото мляко, което означаваше, че на всеки два часа се подготвяше мляко се хранеха в ръце с биберон“ разказва Венете Дъбова.

 

Няколко месеца Аманда и Марая остават под човешки грижи. Днес те са вече на почти пет месеца. Здрави са и изяждат почти по 1 килограм храна на ден.  и се радват на новия си дом, където ще живеят докато достигнат подходяща възраст за да се присъединят към глутницата на баща им.

Двете вълчици все още са силно привързани към семейство Дъбови, които ежедневно ги посещават. Те са и единствените хора, които животните допускат до себе си.

Най-силна е връзката с дъщерята на семейството – 22-годишната Ели.

Младата бургазлийка е единствената българка отглеждала полярни вълци. Тя често прекарва следобедите си в игра с Аманда и Марая и разказва, че връзката им е изключително силна.

„Да отгледаш бели полярни вълчета се оказа една неблнувана мечта. Не съм си и представяла, че ще ми се случи нещо подобно. Обичта, която ни показва е просто неописуема. Като погледнеш в погледа им виждаш една искреност, любов и доверие. Те са изключително дружелюбни, контактни и всеотдайни. Също смея да твъдя, че са много по-умни от кучетата“ разказа Ели Дъбова.

Аманда и Марая постепенно ще развиват своите инстинкти и ще се подготвят за присъединяване към глутницата полярни вълци, която е гордостта на зоопарка в Бургас.

„Ние не искаме да ги дресираме като кучетата. Те трябва да си останат вълци и да влязат в прайда, който имаме. Това, че ги социализирахме и израснаха с нас, не значи, че ще бъдат циркови артисти“ завърши гледачът им Кръстьо Дъбов.