Дете чудо от Белгия получи бакалавърска степен по физика само на 11 години

  08 Юли 2021, 15:13     5258     0   
     


11-годишният Лорент Симонс успял да завърши бакалавър само за 1 година.

Детето чудо Лорент Симонс, от крайбрежния белгийски град Остенд, е успял да завърши бакалавърска степен по физика само на 11 години, съобщават местните медии.

Той записва специалността в Университета в Антверпен само преди година, а вече е успешно дипломиран. Това се случва след като 11-годишното момче успява да завърши училище само за година и половина и на по-малко от 9 годишна възраст вече притежава диплома за средно образование.

„Миналият април започнах да взимам курсове по механика и квантова физика. Веднага разбрах, че искам да науча всичко за физиката. В момента съм оставил всичко на страна и съм се съсредоточил върху науката“ коментира пред „De Telegraaf“ 11-годишния Лорент.

Лорент има голяма цел – безсмъртието

„Това е първата стъпка към постигането на моята цел – да разработя начин да заменям човешки части с механични. Безсмъртието е моята цел! Начертал съм път, по който да го постигна. Квантовата физика, науката за най-малките частици, е първата стъпка“ заявява амбициозния Симонс.

Какво следва за 11-годишното дете чудо?

Лорент в момента се подготвя за магистърска степен по физика отново в Университета в Антверпен. Едновременно с това той ще се подготвя и за докторантура.

„Искам да работя с най-добрите професори от целия свят. Да вникна в мозъците им и да видя как мислят те“ мечтае Лорент Симонс.