Фондация "Нашият дом е България" организира грандиозен фестивал при пещерата Божия мост

  19 Април 2022, 13:17     5954     0   
     


Фондация "Нашият дом е България", вдъхновена от успешно реализирания първия концерт „Мост на небесата“ през 2021 г., организира грандиозен двудневен фестивал в подножието на емблематичния врачански природен феномен „Божия мост“.

Събитието, насрочено за 20-ти и 21-ви май, е по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската азбука.

Празничната програма включва множество хорове и изпълнители, сред които Софийски свещенически хор, класически ансамбъл “Кварто”, вокална група “Нуша”, Петя Панева, оркестър „Филип Кутев“, хор “Св. Йоан Кукузел – Ангелогласният”, Женски хор “Ваня Монева”.

В празничната програма на двата концерта в гората пред мистичната каменна скулптура, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от специализирано художествено осветление.

През деня на 21 май /събота/ пък ще бъдат организирани безплатни християнски лекции, беседи и проповеди под свода на мистичния скален феномен “Божия мост”. На поляната пред пещерата ще се насладете на вкусната врачанска кухня, опитайте езда, стрелба с лък или издигане с топловъздушен балон.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, фондация "Нашият дом е България" ще дари на Фондация “Мечта за дете”, като по този начин ще помогне семейства с репродуктивни проблеми.

Над 180 000 двойки у нас имат затруднения от такъв характер, сочи официалната статистика, а според неофициалната тези двойки са над 200 хиляди. Фондацията на арх. Пламен Мирянов ще подкрепи и за изграждане на Параклис “Свети Дух” в района на Божия мост.

Идеологът и инициатор на патриотичната фондация "Нашият дом е България арх. Пламен Мирянов отправя следните слова към родолюбивите българи, които биха искали да станат част от грандиозния пасхален фестивал "Мост на небесата":

Заповядайте на тържествените Пасхални концерти от фестивала „Мост на Небесата“ на 20-ти и 21-ви май на пещера “Божия мост” – Враца.

Първи концерт на 20-ти май /петък/ от 19:00 ч. – “Животворение” – с участието на Софийски свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, класически ансамбъл “Кварто” и вокална група “Нуша”.

Втори концерт на 21-ви май /събота/ от 18:30 ч. – “Мост на Небесата” – със специалното участие на Гласа на България – Петя Панева и оркестър „Филип Кутев“, хор “Св. Йоан Кукузел – Ангелогласният”, Женски хор “Ваня Монева”, класически ансамбъл “Кварто” и други.

През деня на 21.05 май /събота/ ще бъдат организирани безплатни християнски лекции, беседи и проповеди под свода на мистичния скален феномен.

Елате на поляната пред пещерата и се насладете на вкусната врачанска кухня, опитайте конна езда, стрелба с лък или издигане с топловъздушен балон.

Събитието се организира под патронажа на Министерство на културата и с благословението на Негово Светейшество Неофит патриарх Български и митрополит Софийски.

Очакваме ви!

 

Фондация "Нашият дом е България" предлага и спонсорски пакети в подкрепа на грандиозното начинание и в помощ на двете благотворителни каузи, поставени в основата на фестивала "Мост на небесата".

СРЕБЪРЕН ПАКЕТ - 5000 ЛВ.

За него фондацията предлага: място за рекламни материали – дипляни, банери, рекламно фирмено знаме или други материали, предложени от Спонсора. отбелязване с лого на Спонсора във всички социални мрежи на Фондацията. билети за концерт „Мост на Небесата“ на 21 май - 6 бр.

ЗЛАТЕН ПАКЕТ - 10000 ЛВ.

За него фондацията предлага: място за рекламни материали – дипляни, банери, рекламно фирмено знаме или други материали, предложени от Спонсора. отбелязване с лого на Спонсора във всички социални мрежи на Фондацията. билети за концерт „Мост на Небесата“ на 21 май - 10 бр.


     

 


Последни

България

Кирил Петков и баща му си присвоили плажа Корал

   29 Април 2024   7022    0