Французи поръчали екзотична котка онлайн, но получили бебе тигър

  09 Октомври 2020, 15:22     7123     0   
     


Френско семейство, платило 6000 евро за котка от породата Савана(хибрид между сервал и домашна котка), били изненадани, когато вместо котенце, получили бебе тигър.

Двойката се озовала в куриозната ситуация, след като поръчали екзотичната котка онлайн. Те получили животното и заплатили четирицифрената сума при доставката.  

Тяхната версия е, че в началото се усъмнили, че новият им любимец изглежда прекалено див, но не обърнали внимание. След извествно време те осъзнали, че вместо Савана, са получили тигър и се обадили на полицията.

Случаят е от 2018г., но от полицията в Нормандия споделиха за него чак сега, когато тигърът е вече на 2 години и разследването е приключило.

Девет души, сред които и семейството, закупило тигъра, са били арестувани и са им повдигнати обвинения за нелегален трафик на диви животни. Полицията не приела обяснението на двойката, че не са забелязали, че купуват тигър, тъй като разликата между двата вида котки е огромна.

Тигърът е предаден на Френската служба за биологично разнообразие, които са му намерили нов дом.

Той е от вида Суматрански тигър, който е критично застрашен, а търгуването му е строго забранено.

 

Саваната е порода американска домашна котка, хибрид между сервал и домашна котка. Породата е сред най-големите котки, които могат да се отглеждат като домашни любимци. Известни са като изключително интелигентни любимци и страхотни атлети. Цената им започва от 5 000 евро и стига до 30 000 евро за първо поколение хибрид.