Фуронг – градът на водопадите(Видео)

  22 Ноември 2021, 07:39     1525     0   
     


Намиращ се в северната част на провинция Хунан, Китай, град Фуронг е едно скрито съкровище, за което малцина знаят.

Историческият град, който е създаден преди повече от 2000 години, е известен като градът на водопадите в Китай. През централната му част преминава един от притоците на река Юан, която преминавайки през скалистия терен е създала няколко водопада. Най-големия от тях се намира в полите на града - висок повече от 60 метра и широк около 40.

Посетителите могат да изберат дали да наблюдават водопада от центъра на града или да се впуснат в тайните му, използвайки пътека, която преминава зад стената на най-големия водопад в провинция Хунан. Зад водопада се крие и пещерата, в която се смята, че са се заселили първите местни обитатели преди хиляди години.

Античният град е изцяло превърнат в туристически и културен център. По улиците му е изпълнено с магазини и работилници, които представят традиционните занаяти на местните, а историческите сгради показват как са живели жителите му през вековете.

Една от най-големите атракции е централната улица, която има над 2300 години история, още когато градът е бил само място, където пътуващи търговци са разменяли стоки.

В града има и няколко живописни моста, от които се открива величествена гледка към планината и водопадите. Един от тях е реплика на оригиналната структура, която е създадена през 940 година в чест на примирието с древното кралство Чу.

Долу може да видите кадри от Фуронг – градът на водопадите: