Гроздан Караджов скастри Сандов за трасето на АМ Струма

  07 Януари 2022, 14:35     2852     0   
     


Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов не е съгласен с позицията на вицепремиера по климата, Борислав Сандов, че АМ Струма трябва да минава по склоновете на Пирин, извън Кресненското дефиле. Това стана ясно след участието на Караджов в „Денят Започва“.

„Видях, много мои колеги се изказват за тунели и мостове. И бих ги помолил, ако може да не го правят, защото не е така, както го е казал колегата ми Сандов. Ще има промени и там, но е по-дълго за разказване, а виждам, че нямаме време“ коментира Сандов.

Според него подобни промени ще доведат до голямо забавяне и прекалено голямо оскъпяване.

„Накратко моето мнение, което трябва да обсъдя с експертите е, че трябва да си бъде изкарано, че няма да мине по това трасе, за което той говори. Също така имаме и други проблеми, свързани с МОСВ. Да, ние искаме да се съобразим с всичко, което те предлагат, но също така трябва да е ясно, че ако се съобразим с всичко това, което те предлагат, ще трябва около 2-3 години да строим съоръжения около съществуващия път в момента, за да осигурим преминаването на различни животни под пътя и за да не им нарушим местообитанието. Защото докато строим трасето някъде, къде ще минава този трафик? Пак ще си върви през дефилето, а това са няколко години“ смята вицепремиерът Караджов.

В края на участието той апелира към Сандов да не прави изявления в медиите, преди въпросът да е обсъден между министрите.

„Аз предлагам да не ги разказваме първо през медиите тези неща. Използвам и аз възможността през медиите да му кажа, ако може за мостове, тунели, пътища и това да остави тази чест на мен аз да отговарям по тези въпроси“.