Група туристи спаси заседнала косатка в Аляска(Видео)

  04 Август 2021, 13:11     4078     2   
     


Група туристи успя да спаси живота на пострадала косатка в отдалечен район в Аляска. Действието се е развило на бреговете на остров Принц Уелски, който се намира в югозападната част на Аляска.

В четвъртък група туристи на частна яхта случайно се натъква на гледката на 6-метрова косатка, изхвърлена от океана и заклещена върху скали.

Те веднага подали сигнал до брегова охрана и местните власти. Оказало се обаче, че на спасителите ще им отнеме известно време да пристигнат, а косатката вече изнемогвала. Тогава екипажът на яхтата решили да вземат нещата в техни ръце и да помогнат на животното.

Инструктирани от компетентните органи, те акостирали яхтата и направили жива верига от брега до косатката, по която подавали кофи със солена вода, за да предпазят животното от смъртоносна дехидратация, както и от грабливите птици наоколо. Те дори извадили помпа от лодката, с която да пръскат косатката по-ефективно.

„Не говоря китски, но косатката изобщо не изглеждаше добре. От очите й потекоха сълзи. Беше наистина сърцераздирателна гледка“ коментира капитанът на спрялата яхта, Ченс Стрикланд.

Новината за спасителната акция бързо достигнала до жителите на близкото село и група младежи също се притекли на помощ на заседналата косатка. В спасяването се включил и екипажът на още една преминаваща лодка.

За щастие екипите на брегова охрана пристигнали и отменили спасителите, докато най-накрая, след 6 часа усилия на екипажите, местни и брегова охрана, приливът започнал да приижда и косатката успяла до отплува.

Долу може да видите кадри от спасителната операция:


     

Димо05.08.2021 г., 15:38 ч.

Нашите "еколози" без пари нищо не правят.Те са едни опиянчени дебелаци .

Алекс04.08.2021 г., 17:39 ч.

Дори и тази група от туристи са много повече еколози от прехваления кадър на "Икономедиа" и олигарха Прокопиев - Тома Белев!