Ханами започна – вишните в Япония цъфнаха(Видео)

  01 Март 2021, 18:25     3722     0   
     


Световноизвестните японски вишни започнаха да цъфтят. Тази година, заради топлото време, събитието започна по-рано от обичайно, а японците не пропуснаха да се насладят на гледката.

В Япония ежегодно се организират мащабни празненства, които почитат красотата на вишневите цветове. Тази година обаче е различна, защото заради Ковид, всички тържества и фестивали бяха отменени.

Вместо това на много места в Япония бяха поставени камери, които предават на живо цъфтенето на красивите вишни, за да може хората от цял свят да се насладят на събитието.

Ковид обаче не попречи на японците да се порадват на хубавото време и красивите бели цветове - парковете из цялата страна се изпълниха със "зяпачи", желаещи да се насладят на сакура.

"Стресирана съм заради работата и живота в пандемията. Чувствам се депресирана. Виждайки тези прекрасни цветове сякаш сърцето ми е излекувано", казва туристка.

Цъфтенето на Сакура е една от най-любимите традиции на японците и символизира идването на пролетта. Тя датира още от трети век, когато само придворната аристокрация е можела да се любува на прекрасните цветове.  Цъфтежът обикновено започва в края на февруари или началото на март в южните части на Япония и продължава до май.

Долу може да видите кадри от Токио, където вишните цъфнаха по-рано от обичайното: