Инвеститорите от „УолСтрийтБетс“ се обединиха за спасяването на горилите в Руанда

  16 Март 2021, 15:59     2342     0   
     


Инвеститорите от Редит групата „УолСтрийтБетс”, които преди малко повече от месец станаха световна сензация, повишавайки цената на акциите на компанията „Гейм Стоп“ с над 400%, се обединиха около каузата за спасяване на застрашените горили в Руанда.

Въпреки че разгорещената война между големите брокери на Уол Стрийт и любителите инвеститори е към своя край, много от членовете на събредита „УолСтрийтБетс“ успяха да генерират значителни печалби. Това провокира голяма част от тях да направят нещо смислено с печалбата.

Всичко започна в събота, когато един от членовете на групата сподели снимка, която показва, че е осиновил горила, дарявайки средства на „Фондът за горили Даян Фоси“. Публикацията събра над 100 000 ъпвоута (харесвания), а любителите брокери се обединиха около каузата за спасяване на горилите.

По информация на благотворителната организация, членовете на групата „УолСтрийтБетс“ вече са дарили над 311 000 долара за опазването на планинските горили в Руанда.

„Фондът за горили Диан Фоси“ управлява най-старият изследователски център за горили в света - изследователският център Карисоке в Руанда. Той е основан от световноизвестният американски приматолог Даян Фоси през 1967г. Благодарение на усилията на организацията, популацията на горили във Вирунга е единствената в света, която бележи ръст в последните десетилетия.