Какви ще са противоепидемичните мерки в ски зона Банско?

  13 Ноември 2020, 15:00     4697     0   
     


Ски зона Банско се подготвя за по-различен зимен сезон заради кризата с коронавируса у нас и по света.

На територията на ски центъра ще бъдат въведени задължителни мерки срещу COVID-19.

Всички ще бъдат длъжни да носят предпазни маски в затворени помещения – в гардеробите за ски, във всички станции на кабинковия лифт, както и самите кабинки.

На лифтовете всички ще трябва да се возят с маски или шалове, както и да спазват социална дистанция.

В заведенията ще се спазва и изискването за отстояние от поне метър и половина между масите.

За изпълнението на ограничителните мерки ще следи охраната в ски зоната.

„Няма да се правят никакви компромиси с нарушителите. Наша главна цел е да гарантираме здравето на нашите клиенти. Кабинките ще се дезинфекцират три пъти на ден срещу коронавирус. Ще въведем ограничение на бройката хора, които ще могат да са едновременно в гардеборите и заведенията, както и пред касите. През летните месеци направихме рекултивация на всички писти. Ние ще бъдем готови да посрещнем туристите, стига само да има гости в Зимната столица на Балканите – Банско”, коментира Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер.

Пред начална станция на лифта ще се монтират два автомата, от които любителите на зимните спортове денонощно ще могат да си закупят дневни карти за ползването на съоръженията в ски зоната. Целта е да не се стига до струпване на много хора пред касите.

„Само инвестицията в двата автомата е за около 60 000 лева. Искахме специални машини за дезинфекцията на кабинките, но в последния момент от фирмата ни казаха, че не могат да ги произведат. Сега се надяваме да се снабдим със специални електронни раници, с които да се извършва тази дейност”, каза още Иван Обрейков.  


     

 


Последни

България

Кирил Петков и баща му си присвоили плажа Корал

   29 Април 2024   7022    0