Каналите в Амстердам замръзнаха, а стотици излязоха да карат кънки(Видео)

  17 Февруари 2021, 12:15     2802     0   
     


Нидерландия бе обхваната през последните няколко дни от арктичен циклон. Температурите паднаха под -10 градуса, а снежната покривка на места стигна до 30 сантиметра.

Заради ниските температури каналите в Амстердам замръзнаха, а много от жителите на града решиха да се възползват от това и да покарат кънки на лед.

Кънките на лед са сред любимите занимания на нидерландци през зимата. Замръзването на каналите в цялата страна се е превърнало в своеобразен празник, а карането върху тях е вече традиция, въпреки че се случва рядко. За последно каналите замръзнаха преди три години, когато месните власти забраниха влизането на лодки в каналите, за да може ледът да е солиден.

Тази година обаче ледената покривка бе изключително тънка, а местната власт предупреди, че не е препоръчително да се кара върху тях. Въпреки това стотици нидерландци излязоха на каналите, а това доведе и до инциденти.

Ледът на два от централните канали в града се пропука и се наложи кънкьорите да бъдат спасявани. Всички те са добре, без сериозни последици от падането в леденостудената вода.