Майка пребори тигър с голи ръце, за да спаси сина си

  11 Септември 2022, 22:56     1883     0   
     


Майка пребори тигър с голи ръце, за да защити бебето си, съобщава Франс Прес.

Действието се е развило в село Роханя в централната част на индийския щат Мадхя Прадеш. Архана Чодхари излязла от къщата си, заедно с 15-месечния си син, когато двамата били нападнати от тигър.

Животното повалило 25-годишната Чодхари и вкопчило нокти в главата на малкото момче. В пристъп на адреналин майката успяла да се изправи и намерила сили да се противопостави на голямата котка достатъчно дълго, за да не може тигърът да захапе сина й.  

Виковете на майката били чути от съседите в селото, които веднага се притекли на помощ и прогонили тигъра в гората.

След инцидента майката е приета в болница с разкъсни рани в областта на корема и ръцете, както и пробит бял дроб. Благодарение на героизма й, 15-месечния Равираж се е отървал само с охлузвания по главата. И двамата вече са извън критично състояние.

Месните власти смятат, че тигърът живее в близкия резерват за диви животни - Бандхавгар.

Това е поредният случай на подобни атаки в Индия, където само за последните 5 години, над 200 човека за загубили живота си след нападения от тигри.

„За жалост инцидентът най-вероятно е станал заради все по-малкото налични хранителни ресурси за тигрите, както и бързата урбанизация на горските региони в Индия“ смята Тара Пири, експерт по големите котки.

Индия е дом на около 70% от дивите тигри в световен мащаб. Въпреки зачестяващите конфликти между хора и животни, благодарение на усилията за консервация на вида, популацията му е нараснала с над 33% от 2014г.