Маймуна нападна дете в столичния зоопарк

  01 Ноември 2022, 16:34     4068     0   
     


Маймуна е нападнала и ухапала дете в столичния зоопарк.

Действието се е развило през миналата седмица, когато детето било е зоопарка с родителите си. То се отделило от възрастните и се озовало зад предпазните заграждения на маймуните. Един от приматите хванал детето за ръката и го захапал. За щастие детето е добре и без сериозни наранявания. 

От зоопарка първоначално отказвали коментар по случая.

“Да, има такъв случай. Родителят на детето го е изпуснал от поглед за момент и то е преминало защитните прегради. Детето в момента е добре. Обмисляме да наложим някои промени след този случай”, коментира пиарът на зоопарка Ирина Сахатчиева пред БГ Войс, след дни невдигане на телефона.

Според нея животното не е реагирало прекалено агресивно, иначе детето е можело да има много по-тежки наранявания.

Подобни инциденти би трябвало да изкарват темата за безопасността в столичния зоопарк на дневен ред, където голяма част от загражденията са почти необезопасени, а оградите са лесно преодолими дори и за малки деца.

Оказва се такива случай далеч не са рядкост. Един от журналистите в екипа на Еко Новини има идентична история от преди 25 години, когато на 4 годишна възраст се оказва между двете заграждения на клетките с маймуните. Тогава едно от животните го хваща за главата и започва да го удря в решетките. За щастие той се отървава само с порезни рани по главата и комоцио.


     

 


Последни