Мечка уби цирков артист в Русия

  19 Октомври 2020, 15:18     17686     0   
     


Снимка: Яша и Валентин

Мечка е убила цирков артист в „Большой Московский Цирк“ в Русия.

От цирка съобщиха, че причината за инцидентът, е че мъжът забравил да свали предпазната си маска, влизайки в клетката на животното.

28-годишният Валентин Булич влязъл в клетката на животното, за да я почисти. Той я заключил от вътрешната страна, за да не избяга мечката, но забравил, че носи маска.

Огромната мечка, на име Яша, не разпознала дресьора си и го нападнала. Тя нанесла сериозно поражения върху 28-годишния Валентин Булич, като дори отхапала парче от скалпа му.

Въпреки че колегите му успели да го извадят от клетката жив, мъжът починал по пътя към болницата.

„Всички се е случило толкова бързо. Валентин е влязъл в клетката сам. Мечката го познаваше много добре. Забравил да свали маската си и мечката не го разпознала. Когато се обърнал, за да почисти, тя го нападнала веднага. Това е истинско бедствие“ коментира пред местните медии Татяна Запашная от „Большой Московский Цирк“.

Московската полиция е започнала разследване на инцидента.

Мечката Яша е известна не само в църка и често има изяви извън него. През август мечокът се появи на футболен стадион за скеч, в които мечката се скара на футболистите за лошата игра. Преди две години кадри, на които мечката бута количката на Булич, след като го изписват от болница, станаха сензация в интернет. 

Все още не е ясно каква ще е съдбата на животното.

Долу може да видите мечката Яша, която бута количката на раненият си дресьор, при изписването му от болница през 2018г.: