Министърът на туризма хвърли две сухоземни костенурки в морето

  07 Септември 2023, 16:40     108941     4   
     


Снимка: Динкова носи сухоземната костенурка, която в последствие хвърля в морето пред очите на репортери

Пореден скандал се заформи около министъра на туризма Зарица Динкова. Динкова, която е от квотата на „Зелено Движение“, партията на Борислав Сандов и Тома Белев, вчера „спаси“ две сухоземни костенурки от наводненията, хвърляйки ги в морето.

Това се случили пред очите на много репортери, които отразяваха посещението на министърката в бедстващите райони по Южното Черноморие.

Събитието за пореден път поставя под въпрос експертността на Зарица Динова, която е силно критикувана от целия туристически бранш, заради липсата й на какъвто и да е опит в сферата на туризма.

Оказва се, че въпреки че е представител на „Зелено Движение“, която е част от Демократична България, Динкова няма и опит в екологията, защото всеки дори любител лесно би различил сухоземната от морската костенурка.

Вероятно нейната експертност не е по-различна от тези на съпартийците й, които са я издигнали за министър като Тома Белев, Борислав Сандов, Андрей Ковачев и Петко Ковачев, които ясно показаха уменията си по време на мандата на първите двама като министър и заместник министър на екологията.

За 7 месеца: Какво свършиха Сандов и Белев в министерство на екологията?  

Действията на Зарица Динкова за пореден път доказват, че тя е просто един партиен функционер, който няма управленски опит и рядко е излизат от кабинета си.

Вероятно това е тенденция в партията „Зелено Движение“ тъй като издигнатият от тях за вицепремиер по климата в неуспешното правителство на Кирил Петков, Борислав Сандов, застана начело на Министерството на околната среда и водите без нито един ден трудов стаж.

Сандов, който в биографията си може да се похвали като протестър и НПО активист, имаше първия си работен ден на 40 години, и то като вицепремиер и министър.

Очевидно липсата на опит на Саднов доведе до много скандали, най-пресният от които е, че случайно, или по вероятно не, Сандов и Белев някак не видели три писма от румънската държава, с които те искат позиция за изграждането на завод за горене на медицински отпадъци в Гюргево, изключително близо до Русе.

Сандов и Белев проспали изграждането на инсенератора в Гюргево 

Експертността на Динкова очевидно е подобна.

Тенденцията е, че там където биват назначени зелени активисти като Динкова, Сандов и Белев, веднага започват скандали, неуредици и неуспехи.

Амбициите за власт на еколозите за власт и постове са огромни, въпреки че по данни на ЦИК на последните избори през 2014 година, когато се явяват самостоятелно под името ПП „Зелените“,  получават 0.61 %, равняващо се на 19 900 гласа.


     

Атанас Василев 09.09.2023 г., 09:45 ч.

Нали е имало хора отразяващи събитието , защо са мълчали , а не са каза ли че това е сухоземно?!? И журналистите сте същите земноводни влечуги като тези в управлението ????????

Някой08.09.2023 г., 20:50 ч.

2014 година 19 900 гласа. Кои са тези простите ?

ВАЛ08.09.2023 г., 11:41 ч.

СМРЪДЛА МНОГО ЗНАЕ КОЯ ЗЕМНА ИКОЯ ЕВОДНА... КОЙ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ Е ШИБАЛА И Е ОТСЪСТВАЛА НЕ УКИ НЕ ГРАМОТНИ, НО С ПРЕТЕНЦИИ... МИСЛЯТ СИ, ЧЕ КАТО ИМАТ.. ДОМАКИНСКА КНИЖКА СА ХВАНАЛИ БОГА ЗА ШЛИФЕРА

Димо08.09.2023 г., 09:21 ч.

Проблема не е толкова в костенурките,колкото в одиозното облекло на министърката. Белите брандирани ботушки,впитият клин и тясното якенце,говорят за лошо възпитание ,липса на култура на обличане ,семплост,неадекватност ,къде и какво ще правиш.Може ли в този вид да отидеш уж да работиш.Показност и първенющина.