Най-богатият европеец продаде частния си самолет, за да не бъде следен от екоактивисти

  20 Октомври 2022, 13:41     4123     0   
     


Най-богатият европеец и вторият най-богат човек в света, Бернар Арно, е продал частния си самолет, за да не бъде следен от екоактивисти. Това потвърди самият той пред френското радио „Classique“.

В последните месеци няколко акаунта, които са създадени от екоактивисти и следят курсовете на самолета на Арно, за да публикуват изгорените емисиите, придобиха популярност в социалните мрежи.

„Вярно е, имахме самолет и го продадохме заради тези истории“ сподели французинът, чието състояние се изчислява на 152 милиарда долара.

Основната причина за продажбата обаче не е, че изгорените емисии са прекалено много. Според Арно подобни акаунти вредят на бизнеса му, като често разкриват локацията му и по този начин издават тайни на конкурентни фирми. Освен това се притеснява, че местоположението му постоянно се публикува в групи с над 100 000 последователи. 

„Вече не могат да следят къде отивам, защото наемам самолети“.

Бернар Арно е френски бизнесмен, президент на групата компании Louis Vuitton Moët Hennessy, която е собственик на редица луксозни марки.

Практиката самолети на богати и известни нашумя през миналата година, когато американски тийнейджър създаде Туйтър акаунта “ElonJet”, който следеше самолетът на Илон Мъск и създаде фурор в социалната мрежа.

Оказва се обаче, че холивудските са далеч по-големи замърсите от милиардерите. Тейлър Суифт, която чест подкрепя екологични каузи, е сред първенците по изгорени емисии, пътувайки над 170 пъти с частния си самолет само за първите 6 месеца от 2022г., отделяйки почти 830 тона въглероден диоксид в атмосферата. Кайли Дженър пък бе силно критикувана след като използва частния си самолет за 12 минутен полет, разстояние, което би отнело около 40 минути с кола.


     

 


Последни