Новият директор на парк Рила е в конфликт на интереси

  07 Юли 2022, 13:24     4722     1   
     


Новоназначеният, без конкурс, директор на Национален парк Рила Владимир Милушев е в конфликт на интереси и в несъвместимост да заема длъжността. Това е така, защото е управител на неправителствена организация. Нещо, което е абсолютно забранено от закона.

Владимир Милушев е назначен в началото на март, въпреки че по това време е управител на клон Беласица в, приближената до сегашното ръководство на Министерство на околната среда и водите, Българска фондация Биоразнообразие, която пък е част от казионната коалиция "За да остане природа в България".

Представляващ фондацията е Петко Цветков, бивш съпредседател на ПП „Зелените“, заедно със сегашния министър Борислав Сандов.

Владимир Милушев е бивш служител на Природен парк Витоша, по време на управлението на Тома Белев, който настоящ зам. министър на екологията. Белев също е в несъвместимост, защото, когато е назначен е бил председател на Асоциация на парковете в България.

Твърденията, че Министерство на околната среда и водите се е превърнало в една огромна държавна неправителствена организация ще се окажат абсолютно верни. Както по върховете на държавата, така и в това министерство, назначения се правят само на хора от приятелско- семеен кръг. Всички твърдения, че сегашните управляващи спазват законите и са почтени се оказват заблуда, защото действията им показват друго.

Ако се спазва закона Владимир Милушев трябва незабавно да бъде отстранен от поста и да се обяви конкурс за нов директор.


     

Стоян11.07.2022 г., 14:11 ч.

И този директор е като предишния директор на ПП Витоша - Тома Белев... все в конфликт на интереси!