Ново приложение следи спазват ли се противоепидемичните мерките в заведенията

  05 Октомври 2021, 18:24     1768     1   
     


Ново приложение следи спазват ли се противоепидемичните мерките в заведенията в България, съобщава 24 Часа. 

Българското приложение SAFE TRAVEL, създадено със съдействието на Министерството на туризма, ще следи спазват ли се противоепидемичните мерки в заведенията у нас.

Апликацията дава възможност на потребителите да оставят отзиви, в зависимост от това носят ли се маски и други предпазни средства и спазва ли се необходимата дистанция между маси.

Така българските и чуждестранните туристи ще могат да бъдат сигурни дали в заведението, което възнамеряват да посетят, се спазват всички противоепидемични мерки.

Приложението предоставя две основни функции – поставяне и проверка на оценка за спазване на противоепидемичните мерки, като скалата за оценяване е от 1 до 5 звезди. За да се осигури достоверност на отзивите, оценки в SAFE TRAVEL могат да поставят само от потребители, чието местоположение съвпада с дадено заведение, но могат да бъдат проверени от всеки.

Подобни апликации вече съществуват за различни видове дейности в Европа и Америка. Пример за такава е швейцарската „Mindful Check-in”, която позволява на любителите на киното да маркират киното и прожекцията, която са посетили, в случай, дадат положителна проба за Ковид.

SAFE TRAVEL може да изтеглите от тук:

App Store - shorturl.at/nwyW8

Google Play Store - shorturl.at/gszJ5


     

Димо07.10.2021 г., 18:22 ч.

Много добра идея.Аз ходя в 2 ,3 ресторанта ,където знам,че персонала е ваксиниран.Другаде не смея.