От 13 февруари зимата се завръща, температурите падат до -20

  07 Февруари 2021, 20:34     8630     0   
     


"Високите температури ще се задържат по-дълго време", обясни синоптикът Анастасия Стойчева в ефира на „Събуди се”. Според нея е рано за толкова топли температури, но не е прецедент. Необичайното в случая е, че те продължават по-дълго време.

В края на другата седмица обаче се очаква зимата да се завърне с пълна сила. Причина за това е студен циклон, който ще премине над страната.

Още в събота, 13 февруари, температурите ще паднат рязко. В голяма част от страната ще завали сняг през уикенда и началото на седмицата. Във високите местности се очаква да се образува значителна снежна покривка, а на места температурите ще паднат до -20 в началото на третата седмица от февруари.

„Ще застудее и при нас. Второто десетдневие ще бъде онова, при което ще се върнем към зимата. Има две обстановки през следващата седмица, при които ще има валежи. В понеделник и четвъртък ще има валежи, но само от дъжд. Температурите започват да се понижават след 12 февруари. Около 13-14 преминаващ циклон ще донесе и снеговалежи”, поясни Стойчева.