Откриха остъклена панорамна площадка за наблюдение на меандрите на Арда

  20 Ноември 2023, 12:35     51755     2   
     


Откриха панорамна площадка за наблюдение на меандрите на язовир "Кърджали" при устието на река Боровица до ардинското село Рибарци, известни като меандрите на Арда. 

С дължина от 9 метра, съоръжението е проектирано да побира до 100 посетители. Меандрите на язовир "Кърджали" са един от приоритетните туристически обекти в общината, заедно с Дяволския мост, Орлови скали и Музея на тютюна.

На тържествена церемония лентата преряза кметът на община Ардино инж. Изет Шабан.

"Ние сме на площадка, която се извисява над меандрите, отсреща на скалите се намира крепостта "Патмос", а като погледна нагоре виждам връх Бездивен - все места, които си заслужава да бъдат видени", каза в словото си при официалното откриване на обекта инж. Изет Шабан.

Той подчерта важността на новата придобивка от гледна точка на развитието на туризма, на безопасността на посетителите - туристи и фотографи, които досега слизаха по скали, за да се любуват на гледката, а сега имат изнесена 9-метрова рампа.


     

Лозева24.11.2023 г., 22:19 ч.

Ще съсипят хубавата местност с боклуци и околна мръсотия.И разбира се,ще наложат входна такса.Нищо няма да бъде както преди.Не оставиха сама природата да сътворява красотата си!

Теменуга Димова24.11.2023 г., 05:45 ч.

Ще ни издържи ли?
Кога й предстои ремонт?

 


Последни

България

Парламентът сложи край на зеления рекет

   09 Април 2024   3540    1