Откриха ски сезона в Банско

  17 Декември 2020, 16:41     2837     0   
     


Със слънчево време и идеални условия, Банско даде начало на новия ски сезон. Заради пандемията официална церемония обаче нямаше.

„На върха има много сняг, така че е прекрасно за каране на ски, може да се слиза вече до долната част, но имаме още нужда с оръдията да поработим в средната част на планината”, каза пред Нова директорът на ски зона Банско Иван Обрейков.

В момента в Банско работят 7 писти, които са: Плато 1 и 2 (№3 и №11), Бъндерица (№2), Балканиада (№4) до Междинна станция на Лифт Б1 и Б2, Юлен (№8) и Коларски път (№1).

Лифтовете, които са отворени са: "Шилигарника", "Плато" и "Бъндерица 1 и 2", детската котва, 6-седалковият лифт "Коларски път", панѝчка "Бъндеришка поляна", пътечка Бъндеришка поляна и кабината.

Контролът за спазване на противоепидемичните мерки ще е засилен през целия сезон. Маски или шалчета ще се носят на всички лифтове, влекове и пътеки. Дистанция ще се спазва както при возене, така й при чакане на опашка.

Носенето на маски ще е задължително във всички закрити помещения, включително и кабините и станциите. Кабините ще се дезинфекцират по три пъти на ден.

Из ски зоната са поставени обозначителни табели и знаци, отделени са и входове и изходи.

Ски училищата ще работят в групи до 10 човека, като температурата на всеки от тях ще се мери преди началото на урока.

Ще работят и двата алпийски бара на Бъндеришка поляна и Шилигарника, но посетителите само ще могат да си купуват напитки, без да ги консумират на място.