Памела Андерсън е изпратила писмо до българския парламент за фермите за норки

  06 Януари 2021, 10:54     3887     1   
     


Канадската актриса Памела Андерсън е изпратила писмо до председателя на българския парламент Цвета Караянчева, съобщава БНР.

В него тя призовава народните представители да придвижат законопроекта за забрана на отглеждането на животни за ценни кожи - фермните за норки. 

„Като посланик на PETA изпращам призив към България да се присъедини към Австрия, Белгия, Хърватия, Холандия, Норвегия, Сърбия, Словения, Обединеното кралство и редица други държави в усилията за защита на животните и общественото здраве и да сложи край на отглеждането на животни за производство на ценни кожи“ пише Андерсън.

Въпросният законопроект е входиран в парламента още през 2019г., но все още не е гласуван.

„През 2018 г. Националната гражданска инициатива събра 51 234 подписа в подкрепа на забрана за фермите за ценни кожи в страната. Призовавам българския парламент да вземе състрадателно и разумно решение и гласува в подкрепа на законопроекта за забрана на фермите, внесен в Парламента преди повече от година и прекрати тази жестока индустрия веднъж завинаги“ се казва още в писмото на Памела Андерсън.

Тук може да видите цялото писмо.


     

Да но, 07.01.2021 г., 18:11 ч.

Все пак има по-важни неща от благоденствието на норките. Те са единствените животни, които се заразяват с ковид, но не развиват нито пневмония нито имунитет. А когато се изработва ваксина, особенно от типа на БЦЖ, качествена протеинова ваксина, трябва много вирус. Това е стратегически ресурс в момента.