"Пациентите фантоми" от Пирогов излязоха с имената си

  21 Юни 2021, 09:25     38044     0   
     


"Пациентите фантоми" от Пирогов започнаха да излизат с имената си в постове в социалните мрежи.

Припомняме, че през миналата седмица Здравната каса (НЗОК) започна проверка в Пирогов за над 900 фалшиви хоспитализации свързани с Ковид в болницата. Става въпрос за хора, които са били повторно хоспитализирани след тежко изкарване на Ковид-19.

Твърденията вече опроверга доц. Петър Атанасов, завеждащ клиниката по вътрешни болести в Пирогов и началник на Ковид отделението. Той заяви в телевизионно интервю, че „пациенти фантоми“  няма, а той лично е лекувал над 90% от повторно хоспитализираните и застава с името си.

В социалните мрежи много от тези пациенти започнаха да излизат с имената си и да разказват за престоя си в Пирогов. Такъв е и случая на Роси Иванова, която разказа за тежко прекараният Ковид, множеството усложнения и повторните хоспитализации:

„Днес ми звъняха от здравната каса, да ме попитам дали наистина съм била болна от Ковид и наистина ли имам няколко хоспитализации! Това по повод проверката в Пирогов, че лекуват фантомни пациенти…

Имам множество хоспитализации в Пирогов. Получавах ежедневни кръвоизливи в носа и не можех да ставам с часове, вени не ми останаха, абокатите падаха сами. Това направи невъзможно лечението ми със системи. Отидох си у нас, на хапчета. Рязко се влоших и Пирогов ме приеха повторно, при положение, че бяха до горе с пациенти и пълна морга с трупове. Получих и други усложнения и това доведе до множество хоспитализации. Приятелите ми знаят, че твърд алкохол не пия, но въпреки това черният ми дроб и неговите показатели бяха като на алкохолик. Няма да изброявам и другите екстри, списъкът е дълъг. Снимката с къса коса, която събра над 300 лайка тук, беше защото ми окапа повече от половината коса, пак Ковид усложнение…

Пълен респект за доцент доктор Атанасов и всички Ковид екипи в Пирогов“ написа Роси Иванова във Фейсбук.

Под публикацията на Иванова има множество коментари на хора, които също са преминали през множество хоспотализации и са били потърсени от НЗОК.