Певицата Шер помогна за спасяването на най-самотния слон на света

  28 Ноември 2020, 17:36     4108     0   
     


Певицата Шер се е заела със спасяването на най-самотния слон на света. Тя е заминала за Пакистан, където се очаква след четиригодишна борба, животното най-накрая да бъде освободено от зоопарка в Исламабад през този уикенд.  

Слонът Каван, който живее в зоопарка в Исламабад от 35 години, бе обявен за най-самотния слон на света. Причината за това е, че през 2012г. той губи партньора си и от тогава страда от депресия и поведенчески проблеми. Поради тази причина, както и заради лошата му диета, той е с наднормено тегло.

Слонът придоби популярност в началото на годината, а множество експерти и природозащитници се борят той да бъде преместен в резерват, където да живее с други представители на вида. От зоопарка обаче отказваха да се разделят със слона.

„Поведението му може да се сравни с човешко. Хората бихме се държали по същия начин, ако нямахме контакт със себеподобни. Той е напълно изгубен в самотата си“ коментира пред Скай Инго Шмидингер, експерт по поведението на животни.

Още през 2016г. „Четири лапи“ започва кампания за освобождаването на Каван, и четири години по-късно това най-накрая ще се случи. Победата идва след като съдът в Пакистан реши, че зоопарка трябва да затвори заради лошите условия в него.

Голяма заслуга за това има певицата Шер, която активно популяризираше историята на слона и лично ще присъства на преместването му.

„Благодарение на Шер и местните организации, историята на Каван влезе в световните медии и това помогна за преместването на слона в по-добри условия“ коментира Мартин Бауер от „Четири лапи“.

Той добави, че животното ще се нуждае от сериозни физически и психологически грижи щом пристигне в резервата, за което са осигурени експерти от целия свят.