През последното десетилетие ловци са убивали по едно животно на всеки 3 минути

  29 Декември 2020, 11:02     6004     0   
     


През последното десетилетие ловци на трофей са убивали по едно животно на всеки три минути. Това разкрива в новата си книга „Топ ловци и индустриални тайни“, която привлече вниманието на световните медии и социалните мрежи, защитникът на правата на животните Едуардо Гонклавес.

Според него от 2010г. досега повече от 1.7 милиона животни, сред които лъвове, слонове и носорози, са били убити за спорта от богати ловци.

Той прави и още няколко разкрития в книгата си:

  • Президентът на Южна Африка Кирил Рамафоса участва в схема за развъждане на защитени видове, която изкарва милиони всяка година, продавайки животните на ловци.
  • През последните 10 години над 800 души са спечелили „Голямата африканска петорка“, титла, която ловците получават, когато убият поне един лъв, слон, леопард, носорог и бивол.
  • Организацията, която защитава правата на ловците „Сафари клуб интернашънъл“ връчва специална награда на всеки, който успее да улови 80 различни вида животни от Африка.

„Бъдещите генерации ще погледнат назад и ще се чудят, защо сме позволили най-застрашените видове на земята да бъдат ловувани от търсачи на адреналин и превръщани в грозни сувенири. Ловът за трофей не е прищявка на малка група от хора, става въпрос за световна индустрия, която има сериозно лоби в много държави по света“ коментира Едуардо Гонклавес, добавяйки, че индустрията печели около 300 милиона паунда годишно.

Гонклавес от години се бори срещи ловът за трофей, като неговата организация е подкрепена от звезди като Леонардо ди Каприо и Джоана Лумли.