Сандов е заплашвал служебния министър на екологията

  24 Октомври 2022, 22:25     3462     6   
     


Бившият министър на околната среда и водите и вицепремиер по климата Борислав Сандов е изпратил заплашителни смс-и на служебния министър на екологията Росица Карамфилова, научи Еко Новини от източниците си.

Според информацията ни повод за яростната реакция на Сандов е, че Карамфилова уволни трима директори на национални паркове, които бяха назначени лично от него и са членове на близкото му обкръжение. Припомняме, че двама от тях, тези на Пирин и Рила, бяха назначени дори без конкурс.

Преди дни бившият вицепремиер по климата организира и протест по този повод пред министерството, на който се събраха около 15 члена на зелени неправителствени организации.

Освен това Сандов твърдял из екологичните среди, че Карамфилова му е длъжна, тъй като той "й бил дал шанс и затова не я уволнил от поста директор на Изпълнителна агенция по околна среда".

Припомняме, че на 40 годишния Сандов, единственият и първи трудов стаж е 7 месеца министър. Преди и след това той не е имал и един ден работа, освен като активист в НПО и съпредседател на Зелено движение.

Към настоящия момент обаче Сандов е единствено член на Управителния съвет на партията Зелено движение, част от коалицията Демократична България, тъй като преди няколко месеца съпартийците му не го преизбраха на поста съпредседател. 

Дали министър Карамфилова е уведомила компетентните служби за заплахите на Сандов и какво ще се случи, предстои да разберем.


     

SB26.10.2022 г., 12:31 ч.

Относно "дължомото" от Карамфилова към сандов - поне това е истина, но не защото е експерт, а защото слугуваще на ДПС и ГЕРБ - какво направи с РИОСВ в Хасково, Варна, Монтана - това, което му заповядаха от ДПС и ГЕРБ! Постави, посочени от тях "лица" и поради същото "пожали" и Карамфилова като изп. дир на ИАОС (без конкурс от

Иван25.10.2022 г., 17:41 ч.

Тоя цървул Сандов, има и майка и съпруга. Ако някой така постъпи с тях!?
Помияр вмирисан!
Уволнявай, министърке, всичките му назначения!

Атанас Чобанов25.10.2022 г., 17:24 ч.

Заплаха чрез смс - типично в стила на Борето Сандов и Томата Белев - и двамата неслучайно са шефове на екомафията у нас!

Berk25.10.2022 г., 14:00 ч.

Карамфилова да уволни всички негови "назначения"! До едно са нефелни!

А за смс-а - то от такива майкопродавци освен гнусотии, друго не трвбва да се очаква!

Уволнявай Карамфилова - няма нито да се научат, нито да се поправят в полза на обществото! До един са зомбита за лични интереси и послушковци на зеУените!

Алекс25.10.2022 г., 10:29 ч.

Не се учудвам, той тоя само се прави на хрисим и мил, ама всъщност...вълк в овча кожа.

Х.ристо25.10.2022 г., 00:02 ч.

Зелените са като червените.Власт с кръв се взима и дава.