Шокиращи кадри: лъвове умират от глад в африкански зоопарк

  23 Октомври 2020, 14:26     2754     1   
     


Германска неправителствена организация сподели шокиращи кадри на лъвове, които буквално умират от глад, в африкански зоопарк.

Организацията „WildatLife.e.V“ е посетила зоологическата градина Зиниаре, която се намира в град Уагадугу в Буркина Фасо и са открили, че всички 47 животни в нея са оставени да умират от глад, живеейки в ужасни условия.

От всички животни, в най-тежко състояние са били лъвовете, хиените, хипопотамите и маймуните. Всички от тях са били толкова изнемощели, че едвам се движели.

Трите лъвици и единственият лъв, които е сляп, били на прага на смъртта.

На място са открити и няколко трупа на животни.

„Когато влязохме в клетката на бодливите свинчета, там миришеше на мърша, а двете животни, които са държани заключени вътре, бяха почти умрели“ коментираха от неправителствената организация.

Те добавиха, че тъй като нищо друго не може да бъде направено, са се заели с изхранването на животните, за да не умрат от глад.

Според бивши служители на зоопарка, проблемът съществува от години. Само през последните 6 години няколко десетки животни са умрели в зоологическата градина заради лоши условия и грижи. Сред тях са слонове, жирафи, тигри, зебри и лъвове.

Въпреки ужасните условия, правителството в Буркина Фасо не е конфискувала животните.

Страната в момента е в дълбока хуманитарна криза, като голяма част от населението й е застрашено от глад.

Долу може да видите видео на изнемощелите лъвове, което публикуваха от неправителствената организация: 


     

Алекс27.10.2020 г., 13:29 ч.

Наистина тъжна картина! Ето това са реални проблеми, които могат да доведат до катастрофа! Добре, че са били от тази истинска еко организация, за да помогнат! Явно и в Буркина Фасо имат същите "зелени" като в България!