Най-интересните кадри от „Фотограф на дивата природа на годината“(Галерия)

  15 Октомври 2020, 16:05     5258     0   
     


Снимка: Авторът Сергей Горшков е заснел сибирския тигър в източната част на Русия.

Снимка на тигър, прегърнал дърво, спечели голямата награда на конкурса „Wildlife Photographer of the Year“, който се организира за 59ти път от Природонаучния музей в Лондон.

Авторът Сергей Горшков е заснел сибирския тигър, докато животното се е търка в дървото, за да остави миризмата си, в източната част на Русия.

„Светлината, цветовете, текстурата – сякаш това е картина. Сякаш тигърът е част от гората. Опашката му се слива с дървото, сякаш са едно“ коментира пред BBC Роз Кидман Кокс, председател на журито в конкурса.

В галерията долу може да видите някой от печелившите кадри от тазгодишните награди „Wildlife Photographer of the Year“:

Голямата награда на конкурса бе спечелена от Сергей Горшков и снимката му на тигър, който е прегърнал дърво.

Снимката на лисица, която се храни с гъска, донесе на 16-годишната Лина Хейкинен от Финландия наградата за най-добра снимка в младежката категория.

Портрет на дългоноса маймуна заснет в Борнео от Можен Троле спечели голямата награда в категорията портрети.

В категорията „Околна среда на Земята“ италианецът Лучиано Гауденцио бе избран за победител. Снимката му е направена от северната страна на най-активния вулкан в Европа, Етна, и показва реката от лава, която се стича.

Тази стъклена жаба, която си похапва паяк спечели наградата за влечуги и земноводни. Фотографията е дело на испанецът Хейми Кулебрас.

Кадърът „Историята на две оси“ на Франк Дешанол взе отличието за снимка на безгръбначни. Той е използвал специална система за стабилизиране, за да заснеме кадъра.

Октопод или извънземно в нощното небе? Сонгда Кай успява да заснеме уникалния кадър, който й носи победата в подводните снимки,  във Филипините. Животното на снимката е голяма само 6 сантиметра.

В категорията за бозайници, тези малки Манули спечелиха сърцата на журито. Снимката е направена в северен Китай, близо до границата с Тибет. Кадърът е заснет от Шанюан Ли.