Стотици служители на Артекс излязоха на протест пред МРРБ

  21 Юни 2021, 09:21     2336     0   
     


Стотици служители на строителната фирма "Артекс” се събраха пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Те настояват сградата "Златен век” да бъде довършена.

Повод за недоволството е искането на кмета на Лозенец строежът да бъде премахнат, както и неофициалната информация, че министърът на регионалното развитие и благоустройството готви ново спиране на строежа.

Припомняме, че в средата на май Върховният административен съд излезе с решение, че заповедта на ДНСК за спиране на строежа е незаконна и строителството на обекта може да продължи.

B пиcмo, изпpaтeнo дo мeдиитe, oт ĸoмпaниятa cъoбщaвaт, чe инcтитyциитe oтнoвo ce гoтвят дa cпpaт cтpoeжa. Пpeдyпpeждaвaт, чe тoзи път щe пoтъpcят пpaвaтa cи в съда пo зaĸoнa зa oтгoвopнocттa нa дъpжaвaтa и oбщинитe.

„Има абсолютен произвол на институциите. Бяхме спрени под натиск и сега отново някой се опитва да тълкува закона. Ние имаме стабилен административен акт. ВАС се е произнесъл ,че заповедта на ДНСК е незаконосъобразна”, казва Весела Мирянова.