Световният гигант Expedia ще забрани почивките, включващи атракции с делфини и косатки в плен

  08 Ноември 2021, 16:48     1003     0   
     


Онлайн платформата за търсене на почивки Expedia ще забрани ваканциите, включващи атракции с делфини и косатки в плен. Това стана ясно от новите правила свързани с опазването на околната среда, които компанията публикува в края на миналата седмица.

„Забранява се предлагането на дейности, които включват представления и взаимодействия с делфини, косатки и всички китоподобни“ се казва в новите правила.

Според източници близки до компанията, забраната ще обхване около 50 туристически обекта, в които се отглеждат над 600 делфина в плен, както и парковете в мрежата на „SeaWorld”, където се отглеждат основна част от косатките в плен по света. 

Новината бе приета изключително позитивно от природозащитници, като много от световните организации поздравиха управата на Expedia, която e сред първите компании, които прилага подобни ограничения. Преди Expedia подобни мерки предприеха от TripAdvisor.

„ПЕТА поздравява Expedia, че най-накрая отрече нехуманните практики като плувания с делфини и представления с косатки затворници“ коментираха от ПЕТА.

„Туристическите платформи имат огромна възможност да помогнат в борбата с отглеждането на делфини за атракция. Изключително удовлетворени сме от решението на Expedia да заяви ясна позиция“ смятат от World Animal Protection.

В световен мащаб над 3000 делфина и 59 косатки се отглеждат в плен в различни паркове.