Товарен кораб е изгубил над 1800 контейнера в Тихия океан(Видео)

  13 Декември 2020, 19:15     50663     0   
     


Снимка: На снимката се вижда корабът, на който липсват част от контейнерите, а другите са изпопадали.

Товарният кораб “The ONE Apus" е изгубил 1816 контейнера някъде между Япония и Хавайските острови.

Според местните медии, част от товара на японския кораб е паднал в Тихия океан заради силна буря, която е изненадала плавателния съд.

Все още не е ясно къде е точното място, на което “The ONE Apus” се е разделил с товарните контейнери. Корабът е изпълнявал курс между китайското пристанище Гуандун и Лос Анджелис, но се върнал в Япония след загубата.

Това се смята за втората най-голяма загуба на контейнери в историята, след като през 2013г.  корабът “MOL Comfort” потъна с целия си товар от 4382 контейнера. 

64 от въпросните 1816 контейнери са били маркирани като опасни, което означава, че в тях може да е имало батерии/акумулатори, етанол, фойерверки и други.

По информация на японските медии, загубите за фирмата, собственик на кораба, най-вероятно са за няколко милиона.

Въпреки че не е чак толкова често явление, средно всяка година подобни кораби губят в океаните малко над 1700 контейнера. Те обикновено попадат на места с голяма дълбочина и не могат да бъдат извадени, оставайки в океана завинаги. Заради инцидента с „The ONE Apus” се очаква тази година броят на изгубени контейнери да e значително по-висок от предишни.