В Англия масово изхвърлят Ковид ваксини заради неявили се за ваксинация

  13 Януари 2021, 12:06     9922     0   
     


Снимка: Възрастните хора в Англия чакат с часове на опашки извън лечебните заведения, за да се ваксинират.

Медицинска сестра в Англия сподели, че често се налага да изхвърлят Ковид ваксини, заради неявили се на ваксинация хора.

Жената, която е пожелала да остане анонимна, говори пред „Дейли Мейл“ за процеса на ваксинация в болницата в Западен Лондон, в която работи.

„В четвъртък вечерта останаха 45 заявени пациенти за ваксинация, които не се явиха, без да ни уведомят. Ако знаехме предварително, лесно щяхме да поставим ваксините на други от списъците с желаещи. Големият проблем е, че веднъж извадена от хладилника и темперирана, ваксината има кратък срок на годност“ коментира медицинската сестра.

Тя разказа, че се е наложило медицинският персонал да звъни на приятели и познати, за да опитат да изхвърлят възможно най-малко дози.

„Бяхме поставени в ситуация, в която медицинските лица звъняхме на приятели и познати и ги питахме „колко бързо може да оставиш всичко, което правиш и да дойдеш да те ваксинираме“. Някои хора се отзовават, но голяма част от дозите се налага да изхвърлим, защото ваксината е годна само определено време“ разказа сестрата от Западен Лондон.

Тя смята, че неявяването на ваксинация трябва да бъде наказуемо, защото докато се изхвърлят дози, много други хора в нужда остават без ваксина.

„Мисля, че е скандално и трябва да е наказуемо, да се запишеш в списъка и да не се явиш, без никакво предупреждение. А това е честа практика“ добави жената.

Според медиите на Острова една от основните причини хората да не се явяват за ваксинация е фактът, че те трябва да чакат реда си на опашка извън лечебните заведения, в зимния студ.

Мария Деметриус разказа пред „Дейли Мейл“, че възрастните й родители е трябвало да се ваксинират в медицински център във Форест Хил в Лондон, но щом видели опашката, се отказали.

„Майка ми беше разочарована, защото след като се пазиха успешно 10 месеца, за тях това бе светлина в края на тунела. Но защо биха чакали на опашка с толкова много хора, където могат да се заразят“ разказа Деметриус.