В Южна Африка спасиха десет лъва, отглеждани незаконнo за лов

  17 Септември 2020, 16:25     3318     0   
     


Снимка: Лъвовете вече се наслаждават на новия си дом

В Южна Африка спасиха десет лъва, отглеждани незаконно за лов.

Десетте животни са били държани в малка постройка, в която дори светлина не е влизала.

Операцията е организирано от германската неправителствена организация „Wild@Life“, която от години работи за опазването на видовете в Африка.

„Трябваше да се борим здраво за живота на лъвовете, но благодарение на нашата отдаденото, успяхме“ коментираха от „Wild@Life“.

Спасителната акция е продължила около 10 часа. Десетте лъва са били упоени и преместени в клетки, а след това транспортирани в резерват.

„Работихме неуморно докато поставим всички лъвове в клетките в камиона. След това ги закарахме в резерват, където ще се учат да бъдат пълноценни лъвове“ казаха още от организацията.

Лъвовете са отглеждани за да бъдат ловени от богати хора и са били в лошо здравословно състояние и изключително недохранени. Те най-вероятно са били подготвяни за т.н. „canned hunt”, в който животното се поставя в заграждение, за да е по-лесно на ловеца да го отстреля.

В последните няколко години този вид лов се е превърнал в голям проблем в Южна Африка. По информация на неправителствената организация, в страната има над 160 подобни ферми, в които лъвове се отглеждат незаконно за обстрел.

Долу може да видите кадри от спасителната операция: