Вълк избяга от зоопарка в Хасково

  18 Февруари 2021, 15:27     1248     0   
     


Вълк избяга от зоопарка в Хасково.

Историята на животното започва преди много време, когато местните го забелязват в парка Кенана. То е видяно за първи път преди 3 месеца, а от тогава са подадени над 60 граждански сигнала.

След дълго дебнене и примамване, преди няколко дни служителите на зоопарка най-накрая успяват да заловят вълчицата с упойваща стрела и я преместват в заграждение в зоологическата градина.

Оказва се, че вълчицата е свикнала с човешкото присъствие и дори се държи изключително дружелюбно с гледачите. Благодарение на това си качество тя успява да избяга от зоопарка.

В сряда сутринта, когато един от гледачите отида да я нахрани, разсеян от милото държание на животното, той не заключва врата, а вълчицата успява да се промъкне и да излезе от заграждението. След това прескочила втората ограда и успяла да избяга.

„След разговор със служителя, който в момента е временно отстранен, стана ясно какво се е случило. При захранване сутрин той е влязъл през вратата, животното е било дружелюбно. Служителят явно е подценил ситуацията, въпреки че има строги правила, и вълкът е успял да излезе”, добави Щерьо Янев от зоопарка в Хасково.

Той обаче бе категоричен, че хората нямат причина за притеснение, тъй като вълчицата не е агресивна, а дори има и клипове, в които тя си играе с хора и с домашни кучета.

„Клиповете в социалните мрежи показват, че животното си играе с хората, с техните домашни любимци. И вчера не е проявило агресия. Очевидно е свикнало с хората”, заключи Янев.

В момента продължава издирването на вълчицата, за да може да бъде преместена на място, където няма да живее в близост до хора.