Венеция въвежда билет за влизане в града

  17 Януари 2022, 10:40     4639     1   
     


Италианските власти ще въведат еднодневни билети за влизане във Венеция, съобщават местните медии.  

Таксата се очаква да е от 5 евро и ще важи само за посетителите, които не нощуват в града. Билетите ще се купуват онлайн предварително, а броят им ще е лимитиран.

Причина за новите правила е прекалено честото претъпкване на града с туристи, което води до увреждане на културните ценности, както и до недоволство сред местните.

Заместник кметът по туризъм Симоне Вентурини заяви, че билетът се въвежда, за да ограничи еднодневните туристи, които не преспиват в града, както и да стимулира пренощуването в месните хотели.

„Целта е да намалим еднодневните туристи, както и туристите „удряй и бягай”, които пристигат и си тръгват в рамките на един ден. Това предизвиква голям стрес за града. Искаме да стимулираме бавния туризъм, които включва пренощуване в града“ коментира Вентурини.

По официалните данни на общината, около 100 000 души ежедневно посещават Венеция. Голяма част от тях обаче го правят без да нощуват, както и без да консумират в заведенията, като по този начин не стимулират местната икономика.

За функциониране на системата с билетите, в града ще бъдат поставени над 500 високотехнологични камери, с които венецианската полиция ще следи човекопотока в града.

Очаква се билетът да влезе в сила до началото на пролетния сезон, като все още не е ясно какъв ще е лимитът на еднодневните пропуски.


     

Виолета17.01.2022 г., 19:02 ч.

"… да стимулира пренощуването в МЕСНИТЕ хотели."

 


Последни

България

Парламентът сложи край на зеления рекет

   09 Април 2024   3543    1