Вместо магистрала в Кресненското дефиле боядисаха пътя с червена боя

  25 Май 2022, 16:45     3484     3   
     


Агенция пътна инфраструктура и КАТ решиха въпроса с магистралите. Вместо тях, там където има трафик, ще се забранява изпреварването. Това ще става чрез боядисана в червено дебела тройна линия по средата на пътя.

По този начин от АПИ са решили да намалят катастрофите в Кресненското дефиле. Червена боя е заменила  бавещото се от почти 20 години довършване на АМ Струма. От Симитли до Кресна, почти 20 км, е забранено изпреварването с червено-оранжева непрекъсната линия.

Мудните объркани процедури, обжалвания и откритият саботаж на еколозите доведоха до  невъзможността на поредица от правителства да не могат да решат как да се  завърши АМ Струма. Ако страната ни не вземе това решение скоро, то България ще трябва да връща 1.6 милиарда евро на Брюксел за построеното до сега. Защото ако до 2027 г. не се изгради цялата АМ Струма, страната ни ще връща от бюджета всички пари взети до тук от евровондовете за изградените участъци.

Червената боя в Кресненското дефиле е предложение на еколозите в управляващата коалиция. Те искат да докажат, че по този начин може да се реши проблема с многото катастрофи и, че няма нужда през Кресненското дефиле да минава магистрала, която щяла да вреди на природата. Умишлено пропускат факта обаче, че това трасе е сред най-натоварените отсечки в България със стотици ранени и десетки загинали.

Боята и забраната за изпреварване няма да намали катастрофите. Това е кратковременна мярка със съмнителна ефективност, която допълнително ще изнерви шофиращите. Често се вижда как стар или претоварен камион пъпли с 40 км, а зад него има километри колона. На много не им издържат нервите и изпреварват, където могат.

Решението с многото катастрофи и жертви по пътищата на България е едно. Изграждането на магистрали и осъвременяването на пътната мрежа, а не с червена боя, която е намазана, за да прикрие проблема.


     

sandOv26.05.2022 г., 17:16 ч.

Червена линия, предложение на еко-рекетьорите!? Днес в т. нар. НС проДай България лъснаха като маймунски (зеУелни) задници...Човешките животи!?.... за тия интерес са само кинтите!

Атанас Чобанов26.05.2022 г., 11:59 ч.

Ха, пука им на Борислав Сандов и Тома Белев за жертвите по дефилето! На тях само пари са им в главите!

Пенев 26.05.2022 г., 09:07 ч.

За всяка една жертва в Дефилето трябва да съдят Сандов и Тома Белев.