Забраниха на двойка вегани в Австралия да отглеждат домашни любимци

  11 Май 2021, 14:40     6416     0   
     


Двойката хранили двете си 6-месечни кучета с ориз и зеленчуци, което довело до здравословни проблеми при животните.

Двойка вегани в Австралия са получили тригодишна забрана да отглеждат домашни любимци, съобщават местните медии.

Причина за забраната е, че Джеймс Макензи и Мегън Прайс хранели двете си кучета с веганска диета – основно ориз и зеленчуци. Това довело до сериозни здравословни проблеми при шестмесечните животни, едното от които се наложило да бъде приспано.

Сагата започнала преди година, когато от местната агенция за закрила на животните в щата Куинсланд посетили дома на двойката за проверка. Те установили, че двете кучета са изключително слаби и немощни и едвам се изправяли. Когато помолили Прайс да покаже храната, с която храни кучетата, тя отказала и завила, че „хората, които ядат мъртви животни никога няма да разберат техния начин на живот“.

Няколко месеца по-късно проверяващите отново посетили дома на двойката. Тогава Макензи и Прайс обяснили на полицаите, че двете кучета са загинали. Това се оказало лъжа, а двете животни били скрити в друга постройка в имота.

Шестмесечните брат и сестра Ула и Ру били конфискувани от полицията, но за жалост Ру трябвало да бъде приспан, заради здравословните проблеми причинени от липсата на жизнено важни за месоядните животни вещества.

Ула вече е осиновена и се радва на новото си семейство.

Съдът в Куинсланд признал Макензи и Прайс за виновни, като те получили тригодишна забрана да отглеждат домашни любимци, както и глоба от 8 600 долара.