Заловиха група бракониери в резервата Воден

  15 Септември 2021, 16:19     3699     1   
     


При претърсване на домовете на извършителите са открити препарирани птици и кожи на животни от защитени видове.

Участници в нерегламентиран лов са установени на територията на резервата „Воден” във вторник вечерта. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

След сигнал от служители на ловното стопанство и предприети незабавни действия в село Дянково е спрян джип, с който тримата мъже се придвижвали. В автомобила са открити ловна карабина, заглушител, уреди за нощно виждане и оптика, собственост на 50-годишен разградчанин. Той е задържан за срок от 24 часа.

Съпричастността на другите двама - 27-годишен от Разград и 43-годишен от Габрово към извършеното престъпление е в процес на установяване.

В хода на процесуално-следствените действия под ръководството на Районната прокуратура са извършени претърсвания на два адреса в Разград и село Ушинци. Криминалистите намерили и иззели препарирани птици от редки и защитени видове, кожи на животни и други ловни трофеи. Води се разследване, работата по случая продължава.

Държавно ловно стопанство Воден е се намира североизточната част на Лудогорието, в близост до с. Острово, на 36 км. северно от гр. Разград. Площта му е 8127.6 ха, разположени в граници на три общини – Разград, Завет и Исперих. Сред обитатели на стопанството са защитени видове птици, както и благородни елени, сърни, муфлони, лопатари, диви свине, вълци, чакали и зубъри. Паркът е известен и с редките си дървесни видове, сред които и гигантска секвоя.


     

Атанас Чобанов23.09.2021 г., 14:37 ч.

Какво правят от "зелената" мафия на Тома Белев и WWF за ограничаване на бракониерството у нас?

 


Последни

България

Кирил Петков и баща му си присвоили плажа Корал

   29 Април 2024   7026    0