Запознайте се с мъжете, които се грижат за всички изоставени животни след аварията във Фукушима

  11 Март 2021, 11:50     19546     2   
     


През 2011г. земетресение и цунами предизвикаха авария в атомната електроцентрала Фукушима в Япония. Всички жители на близките населени места трябваше да напуснат домовете си, оставяйки целите си животи, а в много случаи и домашните си любимци.

Японското правителство не полага допълнителни усилия, за да спаси тези животни, а това провокира двама мъже да отдадат живота си на забравените любимци.

Наото Матсумара и Сакае Като живеят в различни села, които попадат в т.н. карантирана зона. И двамата отказват да напуснат домовете си, а не след дълго осъзнават, че са единствената надежда за оцеляване на изоставените животни в региона.

Всички започва случайно. Като и Матсумара започват да хранят по няколко бездомни котки, а не след дълго животните останали без прехрана се оказват стотици.

Днес те се грижат за над 100 котки, десетки бездомни кучета, цяло стадо крави и дори група глигани и щрауси.

„Желанието ми е да осигуря добър живот на всички животни. След като го изпълня, съм готов да умра, независимо дали това ще е час или ден след като съм се погрижил за всички животни“ коментира пред „Ройтерс“ Като, който в момента отглежда 43 котки, а вече е погребал 23 в двора си.

Благодарение на дарители и доброжелатели, двамата успяват да се справят с грижите за стотиците изоставени животни, които им струват над 10 000 долара месечно.


     

Саша Ризова14.03.2021 г., 22:07 ч.

ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТАПРЕКРАСНИ ЧОВЕЦИ.ДУМИТЕ МИ БЛЕДНЕЯТ ОТ ВЪЗТОРГ ПРЕД ВАС!

Саша Ризова14.03.2021 г., 22:07 ч.

ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТАПРЕКРАСНИ ЧОВЕЦИ.ДУМИТЕ МИ БЛЕДНЕЯТ ОТ ВЪЗТОРГ ПРЕД ВАС!