Зелените – най-големите губещи на европейските избори

  11 Юни 2024, 10:55     586     1   
     


Зелените се оказаха най-големите губещи на проведените преди дни избори за Европейски парламент.

Бъдещето на политиките в областта на околната среда може да бъде изложено на риск, тъй като зелените и либералите се оказаха най-големите губещи на изборите за Европейски парламент, след като загубиха съответно 18 и 23 места, според най-новите резултати от вчера (10 юни), в сравнение с избори, проведени през 2019 г.

Оказва се, че европейските граждани не са доволни от твърде зелените политика на ЕС, което е ясно отразено в изборните резултати.

Белгия, Франция, Германия и Италия са сред ключовите страни, в които либералите и зелените претърпяха най-тежки поражения, често в полза на крайната десница, особено в Париж и Берлин, където зелените губят голяма част от младите си избиратели.

Политическата фрагментация, крайната десница, жилищната криза, инфлацията, войната в Украйна и прекаления фокус на ЕС да постигне целите на Европейската зелена сделка, независимо каква е цената, играят роля в болезнените загуби, понесени от либералната група Renew и Зелените след европейските избори, проведени между 6-9 юни.

Въпреки че окончателните резултати за някои страни от ЕС тепърва ще бъдат обявени, последните прогнози разкриват ясна загуба на места за Зелените/Европейския свободен алианс (EFA) и либералите от Renew Europe, заседаващи в Брюксел и Страсбург.

Това вероятно ще означава смекчаване на европейските зелени политики през следващите години.


     

bobtom11.06.2024 г., 14:33 ч.

След като се видя, че зеуените " активисти" само пълнят личните си сметки и не им пука за хората и планетата... да се конфискуват авоарите им и да ги няма!