17 годишен получи 3.3 милиона долара обезщетение след падане от ски лифт в Америка

  01 Август 2019, 19:52     7533     0   
     


Съдът в град Мидълсекс, САЩ постанови на ски курорта Уачусет Маунтин да плати обезщетение в размер на 3.3 милиона долара на 17 годишния Алекс Хатч след падане от лифт.

През март 2015г., 12-годишният тогава Алекс, е на почивка заедно със семейството си в курорта Уачусет Маунтин, щата Масачузетс. Инцидентът се е случва, докато Алекс се качва на един от седалковите лифтове в ски зоната. Той случайно сяда на ръкохватката на лифт и губи равновесие. Пада, а дрехите му се закачат за лифт и момчето увисва на повече от 15 метра височина.

Въпреки ужасяващата гледка, никой от персонала не спира лифта. Момчето виси в движение от седалковия лифт цели три минути, като единствената помощ която получава е от пасажера до него, който се опитва неуспешно да го изтегли. Накрая Алекс се удря в машина за сняг и пада от повече от 15 метра височина. Претърпява множество фрактури и се очаква цял живот да живее с болки в кръста.

Четири години по-късно съдът реши, че Алекс Хатч трябва да получи 3 милиона долара за болките, който е преживял и още 275 000 долара заради факта, че инцидента го оставя не напълно работоспособен.

„Той преживя тежки наранявания, включително много силно мозъчно сътресение и четири смазани прешлени в гръбнака. Въпреки, че се надявахме на сума между 4 и 6 милиона долара, мисля, че сумата е справедлива“ коментира пред Boston.com Джефри Рафълсън – адвокат на 17 годишния Алекс.


     

Последни

България

Кметът на село Ярлово спирал водата на Перник

   15 Януари 2020   6275    0