Австралиец спаси бебе кит, властите искали да го глобят 26 000 долара(Видео)

  21 Май 2020, 14:07     3566     3   
     


Австралиец спаси бебе кит омотано в мрежа срещу акули, а властите искали да го глобят 26 000 долара.

Действието се развива близо до брега на известния австралийски курортен град Гоулд Коуст. Местните рибари забелязват заклещения кит и подават сигнал към компетентните органи, но с часове никой не пристига да помогне на животното.

Това провокирало един от мъжете да се качи на малката си рибарска лодка и да се опита да спаси животното сам. Той достига до малкия кит и скача във водата, където с помощта на нож успява да разплете кита от мрежата.

Когато се връща на брега обаче, там го очакват представители на местната дирекция по риболов, които му връчват глоба за 26 000 долара, за това, че е повредил мрежата против акули и, че е плувал близо до кит, което е забранено.

След като новината за мъжа обикаля медиите в Австралия, той става национален герой, а хората са шокирани от наложената му глоба. Дори се създава дарителска кампания, която има за цел да покрие наложената глоба. Само за няколко часа сумата вече е събрана.

Заради изключително негативната обществена реакция към глобата, министърът на риболова в щата Куинсланд, Марк Фърнър нарежда глобата да бъде премахната.

Долу може да видите репортаж от случилото се:


     

Егея Тодорова Димитрова22.05.2020 г., 22:09 ч.

Браво, представям си майка му как го е зовяла да отиде при нея❣

Егея Тодорова Димитрова22.05.2020 г., 22:09 ч.

Браво, представям си майка му как го е зовяла да отиде при нея❣

Младен21.05.2020 г., 14:24 ч.

Не само тук властите правят идиотски неща ,но на другият край на света също. Но за разлика от тук там се поправят.

 


Последни