Черна Гора инвестира €60 млн. в зимен туризъм

  19 Януари 2018, 14:50     2383     0   
     


До 2020 г. Черна гора ще инвестира над 60 млн. евро за развитие на зимния туризъм в страната.Това предава сръбската медийна компания B92, цитирана от "Фокус".

Съответната информация бе обявена от черногорския министър-председател Душко Маркович, който бе на посещение в зимните ски центрове Колашин и Жабляк. 

Премиерът припомни, че в двата курорта е реконструирана част от инфраструктурата, свързана с лифтовете, пистите са добре подготвени, а пътищата до градовете - проходими. 

Същевременно Маркович не пропусна да отбележи, че вече е обявен конкурс за изграждането на нови лифтове и нови писти с обща дължина от четири километра. 

Съгласно думите му, през следващите години ще бъдат отделени значителни средства за развитието на зимния туризъм в Мойковац и Биело Поле. 

По този начин ще бъдат създадени условия за предлагането на по-добри туристически оферти - както през зимния, така и през летния сезон, и ще бъдат привлечени нови инвеститори. 

Само по себе си това означава разкриването на допълнителни работни места, а оттам - подобряването на качеството на живот в северната част на Черна гора, където са концентрирани повечето от зимните курорти. 


     

Последни

България

Кметът на село Ярлово спирал водата на Перник

   15 Януари 2020   6275    0