Домовете на Майли Сайръс и Джерард Бътлър изгоряха в калифорнийските пожари

  12 Ноември 2018, 09:52     7107     0   
     


Снимка: "Прибрах се в дома ми в Малибу след евакуацията. В момента са тежки времена в Калифорния. Както винаги съм възхитен от куража, духа и саможертвата на пожарникарите. Благодаря на пожарникарите от Лос Анджелис", написа Бътлър под снимката.

Домът на Майли Сайръс и годеникът й Лиам Хемсуърт е изгорял в калифорнийските пожари. Певицата сподели новината днес сутринта в Туитър.      В поста се казва, че цялото й семейство и седемте им домашни любимци(четири кучета, две котки и декоративно прасе) са в безопасност. Ето какво написа Сайръс:

„Съкрушена съм, че пожарите обхванаха общността, в която живея. Аз съм един от късметлиите. Цялото ми семейство и всичките ми животни се спасихме, а само това има значение в момента. Домът ми вече го няма, но спомените, които съм създала в него ще са вечни. Благодарна съм, за всичко, което имам. Изпращам много обич и благодарности към пожарникарите и шерифското управление в Лос Анджелис. Обичам ви повече от всякога. Майли.“

Освен Сайръс, актьорът Джерард Бътлър и певецът Робин Тик са изгубили домовете си в стихията, а звезди като Лейди Гага и Орландо Блум са евакуирани.

В момента в Калифорния бушуват три пожара, като огнената стихия се смята за най-смъртоносната в историята на щата. Официалната информация е, че до момента има 31 жертви, а 200 души са в неизвестност:

Най-големият от пожарите е Кемп, който се е разпалил на 8ми ноември около Кемп Крийк Роуд(от там идва името Кемп) в Северна Калифорния. Според информация на CNN огнената стихия е изпепелила повече от 500 000 декара, а е овладяна само на 25%. Пожарникарите още не могат да го ограничат, заради силните ветрове в Калифорния, които го разпалват. Повече от 300 000  души са били евакуирани от домовете им. Два града са напълно изгорели, като официалната информация е, че над 6700  сгради са били унищожени от стихията.

Другите два пожара, който са в непосредствена близост до централните части на Лос Анджелис, са Хил и Лулзи. Първият е овладян на 75% и се очаква скоро да бъде загасен. Поради силните ветровете в последните часове, само около 15% от пожара в Лулзи са овладени. Според калифорнийската полиция пожарът може да засегне части от Лос Анджелис, като повече от 57 000 сгради са застрашени.