Emirates Park Zoo

  07 Февруари 2017, 08:04     0

Emirates Park Zoo се намира в Ал Бакия, на около 35 км. от град Абу Даби на магистралата на Абу Даби-Дубай, на район, който обхваща 90 хиляди квадратни метра, което го прави идеална дестинация за семейства, независимо дали те са били на посещение в зоологическата градина през уикенда или спират по време на пътуването си между двата града, за да се насладият на образователни и забавни дейности.

 

Emirates Pak Zoo е член на Световната асоциация на зоологическите градини и аквариуми (Ваза) и Международната асоциация за зоо педагози(IZEA). Зоологическата градина има за цел да се създаде връзка между членовете на общността с естествен живот на животните и околната среда, както и насърчаване на децата в опазване на околната среда и насаждане в тях стойностите на хуманното отношение към животните от най-ранна възраст.

 

Emirates Park Zoo е дом на повече от 1400 животни, съставени от домашни и диви животни, които се помещават в няколко секции, включително: Birds Section, Reptile Section, Snake Ally, Ocean Park, Giraffe Park, Flamingo Park, Predator Section, Monkeys Section, Domestic Section, My Plant Farm and Funscape.

 

Emirates Park Zoo също така разполага с 35 хижи, ледена пързалка с олимпийски размери, закрита морска зона с двадесет и шест резервоара със солена вода и четири свежи водни резервоари, играща, зона за игри и редица международни вериги за бързо хранене.

Зоопаркът ще включва първият по рода си парк за домашни котки, парк за пеперуди, секция за газели, слонове и носорози, както и парк за шимпанзета, парк за хищни птици и "естествени" външни заграждения за животни, които ще бъдат добавени към съществуващите четири хектара атракции.Утринна разходка в Emirates Park Zoo

Emirates Park Zoo насърчава учениците и студентите да допринесат за устойчивото развитие и опазването на околната среда   Emirates Park Zoo end Resort е въвела училищни пакети за посещение, предлагащи...