Група младежи спасиха дете, падащо от ски лифт в Канада(Видео)

  04 Март 2019, 16:51     6180     0   
     


Група тийнейджъри спасиха осемгодишно дете, падащо от седалката на лифт в канадския ски курорт Граус Маунтин.

Малко след като се качва на седалковия лифт, осемгодишното момче се изхлузва от седалката и тръгва да пада от лифта. За щастие баща му успява да го хване, но няма сила да го издърпа на седалката и детето увисва на повече от 8 метра височина.

За техен късмет в този момент отдолу мават няколко момчета, които виждат гледката. Те осъзнават, че детето съвсем скоро ще падне и бързо измислят план как да му помогнат.

Взимат една от ограничителните мрежи от пистата и я опъват под детето за да може да го хванат. Дори се сещат да сложат и един от меките предпазителите поставени около стълбовете на лифта, за да омекотят падането.

След като мрежата е била готова, те посъветвали малкия скиор да се опита да махне ските от краката си и да се пусне. Успяват да го хванат, а благодарение на тяхната бърза реакция, осемгодишното дете се отървава без никакви наранявания.

„Той започваше да се панира, а отстрани личеше, че няма да може да се държи за баща си още дълго. Тогава осъзнахме, че нямаме време да извикаме помощ и трябва да действаме. Беше инстинктивно, щом видях мрежата веднага се сетих, че може да я използваме“, каза Джеймс Макдоналс – един от младите спасители.

Момчетата, които са на възраст между 12 и 14 години, са били наградени със специални „геройски“ ски карти за този и следващия ски сезон. Те са ги получили лично от собственика на курорта Граус Маунтин - Майкъл Камерън.

Във видеото долу може да видите кадри от инцидента в канадския ски курорт: