Каналите във Венеция - по-чисти от всякога и пълни с риба, забелязани са дори делфини(Видео)

  18 Март 2020, 22:18     122492     2   
     


Снимка: Водата в каналите е по-чиста от всякога според местните

Докато светът продължава да се бори с коронавируса, във Венеция наблюдават някои неочаквани странични ефекти от пандемията.

Италианския град обикновено е пълен с туристи в този период от годината, но заради карантината, каналите останаха празни и необичайно чисти.

Местните хора създадоха Фейсбук група, която кръстиха „Чистата Венеция“, където публикуват снимки на кристално чистата вода в каналите. В тях плуват риби, а дори се появи видео, на което се виждат делфини, които плуват във водите на италианския град.

„Каква красота е Венеция в момента… този вирус ни донесе нещо красиво“ написа Катя Фамели, споделяйки снимки на чистите канали.

„Гледката на толкова много риби в каналите беше изключителна рядкост преди карантината. Дано си вземем урок от тази трагедия, и когато свърши, да се научим да пазим баланс между туристите и чистотата“ написа друг Фейсбук потребител.

Освен, че водата изглежда доста по-чиста, замърсяването на въздуха над Северна Италия също е намаляло драстично, сочат данни от сателитите на Европейската Космическа Агенция.

ЕКА: Нивата на азотен оксид във въздуха над Италия са се понижили значително заради вируса 

Долу може да видите видео, на което се вижда как делфини плуват на едно от пристанищата във Венеция:

 


     

Миглена 22.03.2020 г., 17:19 ч.

Живея в Реджо Калабрия и да и тук се видяха делфини, което е прекрасно! Но това видео не е от Калабрия. Вярвам, че на много места в Италия освен риба, лебеди има и делфини!

Koko Baroko20.03.2020 г., 21:27 ч.

Само дето видеото с делфините е заснето край бреговете на Калабрия, която е на някави си 1000 км. от Венеция, но карай да върви, важното е да е интересна статията.